Te ajut să-ți transformi viața și să-ți pui în valoare esența feminină prin accesarea propriilor resurse și puterii interioare în doar 6 luni.
Cum știi dacă ai o relație sănătoasă cu tine?
-
Îți accepți pe deplin rolul tău de femeie pe această lume și ești conștientă că anume în corp feminin poți să-ți atingi misiunea ta unică pe acest pământ.
-
Ești conștientă de instrumentele unice pe care le deții, din naștere, pentru a merge pe calea ta și a fi împlinită.
-
Valorifici la maxim talentele și abilitățile tale pentru a aduce în lume valoare din starea de dăruire, nu din încercarea de a fi acceptată și iubită, pentru că deja simți că ai acceptarea și iubirea de care ai nevoie.
În momentul în care te echilibrezi pe interior cu tine, hormonii tăi îți vor fi recunoscători și se vor alinia pentru a te ajuta în tot ce îți propui, ei au tot încercat să facă asta dar glandele tale endocrine nu primeau semnalele potrivite care să le ajute în acest sens.
Ca să te echilibrezi pe interior ai nevoie să știi mai întâi ce este și ce nu este despre tine, ce ești și ce nu ești și apoi să ai curajul să alegi doar ce este aliniat cu esența ta.
Iar pentru a putea face asta ai nevoie să-ți creezi un spațiu de siguranță în care creierul tău să știe că poate ieși din regimul de supraviețuire și poate intra în regim de învățare a modalităților noi de a funcționa pe această lume, modalități care sunt blânde cu tine însăți.
Doar în regim de învățare sau/și creativitate părțile cele mai evoluate ale creierului tău pot funcționa la maxim și, nu vei mai fi nevoită să te lupți pentru a dovedi ceva cuiva, sau pentru a câștiga atenție, un loc bun în această lume și alte lucruri de acest gen.
Punem presiune pe noi înșine doar dacă venim din ideea că lumea este un loc în care pot fi fericiți doar primii de pe listă (o perspectivă pe cât de bună pentru a stimula bărbații, pe atât de dăunătoare pentru femei). Presiunea asta o simțim la toate nivelurile și corpul e cel care ne dă semnale că avem convingeri total greșite despre ce avem de făcut ca să ne fie bine. Începem să mâncăm prostii, să ne stricăm somnul, să ne trezim obosite și toate acestea duc la multă anxietate care cere iar să o acoperim cu zahăr sau tot felul de „mici plăceri” care dăunează dar și creează dependență.
Ce ai de făcut nu este să lupți cu efectele, nu să încerci să-ți schimbi obiceiurile ca să te simți mai bine, pentru că nu vei reuși. Ce poți face însă este să lucrezi la a te simți în siguranță și la a înlătura presiunea enormă pe care o pui pe tine pentru a reuși. Chiar dacă ai impresia că ai sta doar în pat dacă nu ai pune presiune pe tine, este exact invers, tocmai presiunea pe care o pui naște în interiorul tău sabotori care te „împing la păcatul lenii”.
Despre autor
După cum deja știi, sunt Vera Budan, psihoterapeut, trainer și autor.
Pe lângă facultatea și masterul în psihologie, am făcut mai multe formări, cea mai importantă fiind formarea în psihoterapie Gestalt.
Am făcut toate acestea pentru ca să pot învăța instrumente pe care le pot aplica începând de a doua zi, pentru a ajuta cât mai mulți oameni să se simtă mai bine și să poată să-și gestioneze stările singuri.
Paralel, am încercat să experimentez cum anume pot transmite cât mai clar și aplicabil, ceea ce aflam și experimentam eu.
Am găsit că există mai multe căi prin care oamenii pot ajunge la rezultate, dar, orice aș crea, fie articole, cărți, meditații înregistrate, programe sau altceva, cei care vor schimbări, trebuie să exerseze, să aplice…
Desigur, pentru a mă asigura că rezultatul este maxim, funcționau foarte bine ședințele individuale de psihoterapie, pe lângă rezultatele clientului, venea și propria mea satisfacție când vedeam cum persoana se schimbă în ochii mei.
La un moment dat însă, clienți în terapie individuală au fost pur și simplu prea mulți, primeam mult mai multe solicitări decât aș fi putut acoperi și mi-am propus să aduc un produs care să acopere nevoia de conexiune dar și să-mi permită să-i servesc pe toți cei care solicită, în grup.
Ca să păstrez efectele psihoterapiei m-am străduit să fiu maxim prezentă în viața fiecărui participant și mare mi-a fost mirarea că, pe lângă faptul că erau rezultate la fel de bune, forța și energia grupului le-a intensificat și amplificat de câteva ori.
Autenticitatea
Dar pentru a nu pune presiune pe tine, ai nevoie să știi foarte bine ce te motivează pe tine cu adevărat.
Adică să fii autentică. Autenticitatea nu înseamnă să nu minți ci să fii conștientă și să faci diferența dintre ce ești cu adevărat și ce ai învățat că este bine să fii, ca să fii acceptată de cei de care depindeai (știai că nu mai depinzi demult de cei care te-au programat să le faci pe plac?).
Bolile autoimune sunt de fapt o expresie a acestui conflict. Sunt 2 părți – rămân eu și mă manifest așa cum sunt și mă apăr de ceea ce-mi dăunează sau folosesc „apărările” împotriva mea?
Acum să sperăm că nu ajungem atât de ne-autentice încât să ajungem la boli autoimune.
Întrebare: Bine, bine, dar dacă eu devin autentică, mă deschid și cei din jur mă judecă pentru felul meu de a fi?
Răspuns: Nu este necesar să experimentezi din prima în medii în care te simți în nesiguranță sau unde obiectiv riști să fii judecată, va fi necesar mai întâi să exersezi într-un mediu în care te simți în siguranță și unde ai un cadru în care toate încercați să fiți pe cât de autentice se poate. Dacă nu ai un asemenea mediu, îl poți crea tu, poți iniția grupuri în care să vii cu propunerea de a vă întâlni pentru conectare profundă și autentică.
Întrebare: Trebuie să manifest întotdeauna ceea ce nu-mi place, ca să fiu considerată autentică?
Răspuns: Autenticitatea nu este neapărat despre a manifesta critică, acuzații sau a spune în stânga și-n dreapta ceea ce te deranjează. În primul rând autenticitatea este despre a fi conștientă de motivele pentru care te comporți într-un fel sau altul cu cineva și a ști dacă faci lucruri ca să fii plăcută/acceptată sau chiar o faci din plăcere, ca să faci alegeri conștiente când răspunzi la ce îți cer cei din jur.
Emoțiile feminine
Apoi, ai nevoie să-ți revizuiești emoțiile. Ce simți te ajută sau nu? Emoțiile au o legătură directă cu feminitatea pentru că de-a lungul timpului am fost considerate slabe tocmai pentru că am fost mai emotive și de aceea, deja din inconștientul colectiv am „învățat” că trebuie să le reprimăm, transformăm, negăm, evităm ca să fim considerate puternice și deci, acceptate.
Nu avem cum să ne accesăm puterea dacă nu facem pace cu propriile emoții și nu facem pace cu fiecare parte din interior care le reprezintă (partea sensibilă, partea furioasă care ne apără, partea fricoasă care caută protecție…).
Întrebare: Dacă nu vreau să simt unele emoții care nu-mi plac, este posibil?
Răspuns: Toate emoțiile noastre sunt bune, pentru că au o funcție foarte importantă pentru viața noastră în această lume. Dar, este posibil ca în momentul în care știi ce stă în spatele unor emoții și atunci când le permiți să-ți transmită mesajul pe care îl au pentru tine, să nu mai fie necesar să-ți tot bată la ușă iar și iar și să scadă automat din disconfortul pe care îl ai vizavi de ele, pentru că nu mai există împotrivire.
Întrebare: De ce în general femeile sunt mai emotive decât bărbații?
Răspuns: Pentru că femeile prin emoțiile lor au fost asigurate că deși nu au o putere fizică pentru a se apăra și a supraviețui, vor putea chema ajutor și protecție și vor putea comunica faptul că sunt în pericol sau că nu se descurcă singure. Anume de asta este bine să exprimi emoțiile și să nu le ascunzi, ele îți sunt date ca să ceri ajutor nu ca să dai de înțeles că te descurci întotdeauna singură. Abordarea cu „pot singură!” nu ajută absolut pe nimeni (nici pe bărbați care nu-și văd rostul alături și încep să se relaxeze prea mult).
Traumele feminine
Mai apoi va fi necesar să-ți vindeci rănile feminine. Da, acestea pot fi aceleași cu ale bărbaților sau pot fi altele pentru că avem altă istorie în acest sens.
Agresivitatea asupra femeilor, toate traumele legate de maternitate și pierderea sarcinilor sau a copiilor, fie ei și fii adulți care mergeau în război și nu mai reveneau, violurile și tot felul de umiliri cu referire la faptul de a fi femeie s-a depus în memoria colectivă ca traume care sunt transmise de la strămoașele noastre și nici nu ne dăm seama de unde vin rădăcinile lor.
Întrebare: Am vindecat traumele mele cele mai importante în psihoterapie individuală, mai sunt lucruri la care e necesar să lucrez?
Răspuns: Vom rămâne cu unele răni foarte adânci poate chiar toată viața și deci acestea nu neapărat se termină și putem lucra iar și iar, dar nivelul și profunzimea la care lucrăm cu unele traume poate fi foarte diferit când abia am început să facem asta și după 10 ani de lucru. Totuși cât de profund percepi lucrurile, cât de mult conștientizezi ce ți se întâmplă după ce lucrezi fiecare traumă va schimba mult viața ta și felul în care te simți.
Întrebare: De ce avem nevoie să lucrăm răni ale neamului anume noi, de ce nu le vindecă și alte femei din neam și cade toată greutatea pe noi?
Răspuns: Nu spune nimeni că doar noi lucrăm toate rănile feminine din neam și nici nu am putea să le vindecăm singure chiar pe toate, dacă nu cumva suntem născute cu o maaare misiune în acest sens. Vindecăm acele răni care se manifestă în propria viață pentru că asta e un semn că suntem capabile să le vindecăm, mai ales dacă suntem sau am devenit conștiente de curând de unele dintre ele. Fiecare femeie care a venit sau va veni în acest neam va beneficia și ea de pe urma muncii noastre și, poate va apărea interes și din partea altora să facă mai multe în acest sens, sau poate nu, asta e alegerea fiecăreia, exact cum este alegerea noastră să facem ceva în acest sens sau să ne prefacem că nu știm.
Relațiile
Și doar în final, după ce ai vindecat relația ta cu tine, fiind autentică, având emoții echilibrate și cu mai puține traume feminine duse în spate, vei putea aborda cu adevărat relațiile tale și cauzele care duc la relații toxice, relații în care oferi prea mult sau relații pe care le întreții doar pentru ca să nu te simți singură.
Aici vei reuși mult mai ușor să pui limite pentru că va fi clar pentru tine care sunt acele limite și să fii fermă pentru că vei ști cu adevărat valoarea ta. Am văzut multe femei care erau în relații foarte bune în relațiile cu soțul sau în relația cu propriii copii, dar îmbunătățind fiecare relație pe care o aveau, își îmbunătățeau viața cu mult.
Cel mai des observ că în relații în care noi femeile ar trebui să ne simțim protejate și în maximă siguranță, ne simțim ca la război și în permanență pregătire de a ne apăra (ceea ce se observă în limbaj, poziția corpului, cât de înghețat/încordat este corpul).
Întrebare: Dacă am deja o relație destul de bună cu apropiații, mai am nevoie să lucrez la acest aspect?
Răspuns: Așa cum spuneam și despre traume/răni, întotdeauna vor fi lucruri de îmbunătățit și fiecare îmbunătățire va aduce efecte secundare frumoase, chiar dacă poate mai întâi aduce disconfort și schimbări pe care este posibil să nu le credem necesare (chiar un divorț poate fi necesar în cazuri de abuz de exemplu). Este una să ne tratăm când suntem bolnavi și e alta când facem o detoxifiere, profilaxie, sau luăm suplimente dacă suntem relativ sănătoase, dar și una și alta sunt necesare (doar că nu putem face o simplă profilaxie când deja suntem bolnave).
Întrebare: Se vor schimba și ei, dacă lucrez doar eu la aceste relații?
Răspuns: Poate da, poate nu vor face asta, dacă nu sunt conștienți sau pur și simplu nu aleg să lucreze pe aceste relații. Totuși, asta nu e neapărat necesar să se întâmple dacă tu vrei să-ți schimbi viața și relațiile pentru că nu de ei depinde cum te vei simți ci doar de tine. De ei depinde ce îți spun sau cum se comportă, doar de tine depinde cum vei reacționa și ce vei alege să faci sau să nu faci în consecință.
Pentru asta poți face psihoterapie, merge în câteva retreaturi tematice, face constelații familiale, poți iniția chiar tu cercuri de femei pentru a exersa construirea unor relații profunde.
Toate aceste metode sunt bune și funcționează foarte bine, unicul dezavantaj mare ar fi că durează mult și nu ai un ghid în a le alege pe cele potrivite pentru tine.
La fel, poți veni cu noi în Femei împreună și vei avea un spațiu și un ghid în calea ta spre transformare.
Programul Femei împreună este pentru acele femei care au început călătoria spre puterea lor interioară dar nu au un mentor care să le ajute să structureze pașii și nu au un spațiu de grup unde să exerseze toate abilitățile noi.
Ce spun cele care au urmat programul Femei împreună
Ioana C
Iată ce vei obține dacă intri în programulFemei împreună
- Vei putea să fii autentică în momentele în care vrei să creezi conexiuni profunde cu cineva.
- Poți chiar să alegi conștient dacă vrei să te deschizi în relațiile tale, în funcție de cât de în siguranță te simți să-ți exprimi propriile emoții.
- În sfârșit poți scăpa de frustrarea de a nu fi acceptat în cercul de apropiați.
- Poți uita de încercările fără rezultat de a te conecta cu esența ta feminină.
- Vei simți că ești întreagă și împlinită pentru că vei reuși să accepți fiecare aspect al ființei tale.
Până acum, când voiai să afli informație veridică despre cum funcționezi ca femeie și să te aliniezi cu nevoile tale era necesar să citești cărți și să te înscrii în câteva cursuri despre asta.
Dar acum, ai acces direct la 24 de lecții înregistrate cu explicații detaliate și exemple despre autenticitate, emoții feminine, traume feminine și despre cum funcționează relațiile pentru a primi claritate la subiect și pentru a înțelege în profunzime fără să fii nevoită să-ți faci singură un sistem.
Ai o săptămână pentru fiecare material, știi întotdeauna unde te afli, cât mai ai de parcurs și poți aplica informațiile deja după prima lecție teoretică.
Înainte, când voiai să aplici tot ce ai aflat și înțeles despre tine, trebuia să cauți în cursuri și cărți tehnici și aveai jurnale separate pentru fiecare. Dar acum, poți face fiecare sarcină distribuită temei abordate după ce ai văzut materialul teoretic pentru a exersa și abilitățile proprii evitând confuzia despre ce ar trebui să faci mai exact. Vei avea nevoie de un carnet, un pix și să fi înțeles teoria parcursă.
Mai demult, când voiai să faci schimbările de personalitate în subconștient, trebuia să repeți de sute de ori o nouă convingere sau să-ți imaginezi iar și iar un nou mod de a reacționa.
Dar acum, poți asculta fiecare din cele 24 de meditații ghidate de câteva ori, stând culcată sau pur și simplu relaxându-te pentru a ajunge direct în profunzimile psihicului pentru a forma noile atitudini față de tine și realitate fără a-ți bate capul cum anume să o faci și fără efort în plus.
Vei avea nevoie doar de acele 15-20 de minute special dedicate ție.
Înainte, când voiai să te simți înțeleasă, susținută și când voiai să împărtășești succesele tale pentru a te aduce într-o stare și mai bună și să vindeci rănile din cadrul relațiilor tale, trebuia să cauți câteva persoane diferite din anturajul tău, în cazul în care ai prietene foarte bune.
Dar acum, poți să faci toate aceste lucruri în cadrul întâlnirilor săptămânale pe Zoom pentru a te simți acceptată și primită, fără a te îngrijora că te poate judeca vreuna din participante.
Este necesar doar să fii prezentă online la aceste întâlniri terapeutice.
Pentru a-ți transforma viața ai nevoie să știi ce se întâmplă în interior, să poți aplica tehnici ale schimbării, să poți ajunge cu mesajele direct în subconștientul tău, prin meditații ghidate și, mai ales, să ai un spațiu de grup sigur, în care poți exersa, ca într-un laborator, fiecare nouă abilitate care încă este fragilă.
Doar dacă ești gata să te implici pe deplin…
săptămânal dispun de timp doar pentru 2 întâlniri de clarificare a potrivirii tale în cadrul programului, deci fii înțelegătoare dacă nu prinzi un loc foarte curând!
Întâlnirea de clarificare a nevoilor tale este gratuită și nu te obligă să cumperi programul, dacă nu te simți gata să te implici și să-ți asumi efortul.
Ce ne întreabă de obicei femeile care își doresc foarte mult să aplice?
Te înțeleg, știu cum este să te angajezi într-o schimbare majoră în viața ta și să apară sabotorii care te împing din interior să renunți că ești obosită și alte lucruri dar vreau să-ți spun două lucruri.
1. Dacă este o prioritate pentru tine, așa cum este de exemplu somnul, vei găsi timp, în loc să te uiți în telefon zeci de minute seara.
2. Este ceva destul de plăcut și nu va fi necesar un efort în plus ci vei aștepta cu nerăbdare să avem întâlnirea pe zoom sau să faci serile meditația care te conectează cu tine și te ajută să te detașezi de tot ceea ce ți-a furat timp pe parcursul zilei. Tocmai programul acesta ne învață să ne luăm timp și pentru noi înșine, dincolo de toate îndatoririle, de aici vor porni toate, important este să le permiți să înceapă.