Cum să faci bani online?

Cine sunt cei care își doresc să facă bani din online?

  1. Oamenii care întotdeauna și-au dorit să obțină rezultate foarte ușor. Am început cu aceștia pentru că anume ei au fost primii care au reacționat de fiecare dată când tot felul de capcane cu promisiuni ale rezultatelor se vedeau undeva la orizont. Poate uneori este într-adevăr simplu și nu ar fi necesar să ne complicăm, totuși, dacă privim paginile cu zeci sau sute de mii de urmăritori, grupurile foarte active sau canalele de YouTube populare, marea majoritate nu au fost construite într-o zi și nici cu efort minim. Iar dacă unele au fost, nu prea se mențin la fel de ușor și toate aceste rezultate frumoase au nevoie de un efort susținut și de durată, în spate. Generațiile în creștere văd totuși realizările celorlalți ca fiind ușor de obținut și au impresia eronată că „se poate” înseamnă fără efort, sau cu efort minim. Nu, din păcate sau poate chiar din fericire (efortul depus te ajută să crești și în interior), lucrurile sunt ceva mai complicate și necesită ceva mai mult efort decât ne imaginăm noi. Euforia acestor oameni poate să se transforme rapid în dezamăgire, iar pericolul este că ei nu vor vedea ce nu au făcut bine și vor tinde să creadă că „afacerea” în care s-au băgat nu e prea bună, dacă nu le asigură un succes rapid.
  2. Cei care și-au pierdut venitul principal din cauza crizei sanitare și sunt nevoiți acum să se reprofileze sau să adapteze. Sunt oameni care, deși nu ar fi căutat soluții în această direcție, pentru că nu au găsit suficient de rapid cum să se adapteze, devin mai deschiși spre a accepta să încerce. Dar aceștia nu sunt prea încrezători în ceea ce pot obține pe acest câmp.  Dacă pentru cei de la punctul 1, entuziasmul exagerat era specific, cei de aici sunt împinși de frica de a rămâne fără un venit, dar nici asta nu îi ajută prea mult.  
  3. Persoanele care demult își doreau să treacă la un alt nivel, poate chiar global, dar nu au avut curaj în mod normal, fără ajutorul pandemiei. Bănuiesc că vă dați seama despre ce este vorba sau chiar vă aflați în această categorie. Uneori, fără a fi împinși de situație, mulți dintre noi nu ar sări niciodată în gol, e prea riscant… Totuși, sunt momente când viața ne arată că putem mai mult, așa cum ne arată acum, ea ne ia instrumentele ușoare, cu care ne-am obișnuit și ne împinge să căutăm alte soluții. Chiar dacă plini de frică, în aceste momente șansele de a reuși sunt mult mai mari. Asta pentru că avem deja o experiență, nu există prea mult entuziasm și așteptările nu sunt prea mari. Chiar dacă pare straniu, pe aceștia din urmă însăși situația îi ajută, asta pentru că potențialii clienți au devenit foarte deschiși la oferte noi, care le acoperă nevoia de a nu ieși prea mult din casă. 

De ce avem nevoie, pentru a reuși totuși să urcăm pe val, nu să nimerim sub el? 

Chiar dacă nu sunt marketer, în această situație, sunt unele aspecte pe care le pot înțelege și vedea, din punct de vedere psihologic. 

  1. Este necesar să alegem foarte bine domeniul. Pur și simplu nu avem cum să facem bani dacă nu avem un bun valoros pentru ceilalți. Cifra de urmăritori nu va mai fi importantă dacă ceea ce oferi nu este cu adevărat bun. Iar dacă acum aceasta funcționează, te vei simți un intrus, iar după o perioadă, pur și simplu nu vei mai reuși să menții motivația de a continua. Este necesar ca domeniul să fie undeva la granița dintre ceea ce știi să faci, ceea ce îți place să faci și ceea ce se cere. Nu ai cum să negi importanța fiecărui element din acestea. Dacă nu ai toate abilitățile necesare, va trebui să le înveți pe cele lipsă, dar nu vei putea să mergi pe pământ total nou, de exemplu, sper să nu te apuci să faci videouri cu sfaturi medicale, deși ești economist, doar pentru că acest domeniu este în vogă și pentru că medicii sunt foarte ocupați. 
  2. Așteptările ajustate la realitate sunt de mare ajutor, atunci când ne dorim să schimbăm domeniul de activitate sau să trecem la un alt nivel. Nu rămânem motivați dacă recompensa ni se pare prea departe, de aceea este necesar să ne setăm borne intermediare și să ne bucurăm de acestea. Dacă nu am avut niciodată o pagină profesională, este deja minunat dacă am găsit denumirea potrivită și am creat pagina. Asta pentru că, dacă vrem să celebrăm în interiorul nostru, doar după 1000 de like-uri, riscăm să ne dezumflăm rapid. Când anulăm rezultatele mici, cele mari vor întârzia să apară. La fel, pentru a ne menține motivația este bine să considerăm ca fiind rezultat și efortul și abilitățile interioare din ce în ce mai dezvoltate. Deși nu pare important, dacă ne gândim în cât timp și cât de bine făceam unele lucruri la început și după 100, 1000 sau 10000 de ore de muncă, vom vedea că diferențe sunt și că experiența contează. 
  3. A te concentra pe ceea ce poți controla, devine de foarte mare ajutor, mai ales acum, când am pierdut controlul asupra unor lucruri pe care le consideram ca fiind propriile noastre opțiuni, în totalitate. Pentru a ne simți mai puțin stresați, avem nevoie ca energia, gândurile noastre și timpul de care dispunem să fie îndreptate spre lucruri pe care le controlăm. Nu avem cum schimba statisticile decât dacă am fi magicieni sau am avea funcții hotărâtoare la nivel de univers, deci nu are sens să încercăm. Ceea ce putem însă face este aici, în mintea noastră, în alegerile mici despre ce facem azi ca să creștem, cum folosim timpul nostru liber și tot așa. Nu alegem ce se difuzează la știri, dar sigur alegem dacă le vizionăm. 
  4. În ultima perioadă au apărut grupuri de susținere pline de oameni valoroși care vor să contribuie și sunt gata să ajute, cu un sfat, un contact pe care îl au sau cu prezența. Acum este mai important ca niciodată să contribuim și noi, prin ce putem, să dăm valoare, fără a aștepta în schimb, fără a ne gândi la monetizare și la cifre. Sunt sigură că ați observat cât de mult vi se schimbă energia și starea, când oferiți. Măcar pentru această stare, din care după asta facem lucruri minunate, este util să dăm de la noi, pur și simplu. Comunitățile acum cresc diferit decât mai demult, sunt alte nevoi, ar fi bine să fiți atenți la ele și să vedeți cum anume se poate și așa, altfel. 
  5. Da, multă, multă muncă este și ea necesară, deși nu este unicul factor. Munca poate fi susținută pentru o perioadă îndelungată doar dacă suntem pasionați de ceea ce facem, dacă mereu îmbunătățim pentru a simți satisfacția creșterii, dacă rezultatele, fie ele și mici la început, există și ne arată că are sens ceea ce facem. Orice am face în online, la fel ca în oricare domeniu, rezultatele vor veni, după o perioadă și un efort, nu imediat, de aceea este necesar să ne menținem motivația să continuăm. 

În concluzie pot spune că domeniul online este unul care promite să ne aducă mai aproape de visele noastre, dacă suntem gata să mergem și noi spre ele, cu pași mici, dar siguri. Dacă nu vă sperie munca, necesitatea de a învăța multe lucruri noi, dacă aveți răbdare, sigur sunt șanse să reușiți. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top